Jihočeský kraj: Víza zavádět nebudeme, je to fáma

02.05.2024 19:02 | Tisková zpráva

Zavedení vízové povinnosti pro vstup do jižních Čech je fáma. Tato spekulace se objevila v souvislosti s dalším neoficiálně diskutovaným tématem, totiž vyhlášením nezávislosti Jihočeského kraje.

Jihočeský kraj: Víza zavádět nebudeme, je to fáma
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

„Spuštěním leteckého provozu na letišti v Plané se totiž naplnila další schopnost samostatné existence Jihočeského kraje, na jehož území se nyní nachází v podstatě již kompletně vykrytá strategická síť:  světový pivovar Budvar, desítky proslulých památek včetně míst Unesca, jaderná elektrárna Temelín, rostoucí dálnice, vlastní univerzita s pěti fakultami, divadlo i filharmonie, mimořádně zdravé životní prostředí a pitná voda v kojenecké kvalitě, plné talíře, nejmenší světelné znečištění a tudíž největší hvězdná obloha. U nás najdete nejhustší síť pěších a cyklo stezek či unikátní schopnost obyvatel natlačit párek do nerozříznutého rohlíku. Mimo naše území nás poznáte podle koule na autě a naši řidiči jsou tak skvělí, že většinou jezdí v kolonách jako první. Máme sladkovodní moře i nejrozlehlejší lesy, hluboké jeskyně a zároveň nejvyšší rozhledny a mosty. Je tu naprosto špičková síť nemocničních zařízení, zdravé mléko i ostré tužky, moderní vlaky, ekologické zemědělství, lodní doprava i ráje vodáků a rybářů. Milujeme a ctíme vodu, vždyť tu máme pět set rybníků od našich praprapradědů. Všichni znají jihočeské Vánoce i léčivé účinky rašeliny a vzduchu (Třeboňsko a Šumava, ovšem významně vyšší hodnoty např. relaxinu, tzv. ‚hormonu zklidnění’, byly naměřeny na celém území kraje). Víte, že první evropský kosmonaut byl Jihočech a naše prvoligové hokejové a volejbalové týmy hrají nedaleko nalezišť drahých kamenů? Celkové podmínky pro život jsou zde prostě úžasné natolik, že turisté mnohdy odmítají odjet a zarputile trvají na tom, že tu zůstanou žít nastálo“, uvádí ve svém vyjádření Petr Soukup, ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu.

„Jihočeši inklinují spíše k selskému než bruselskému rozumu, nicméně Jihočeský kraj udržuje až nadstandardní diplomatické vztahy s mnoha státy, nejen se sousedními Horními a Dolními Rakousy a Svobodným státem Bavorsko. Vízová povinnost by se tak samozřejmě vůbec nezaváděla. Nezajímá nás, s čím přijíždíte v pasu, ale v srdci“, uzavírá stanovisko Petr Soukup.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Zástupci Česka bodovali na veletrhu cestovního ruchu v Dubaji

13:04 CzechTourism: Zástupci Česka bodovali na veletrhu cestovního ruchu v Dubaji

Po třech letech zprostředkovala Česká centrála cestovního ruchu – CzechTourism ve spolupráci se Zast…